Catalogus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Intelligente producten voor meer veiligheid

Borgbouten en nieuwe positioneringsbussen met conditiesensor van norelem

norelem breidt zijn uitgebreide assortiment op het gebied van producten met toestandsensoren verder uit en biedt naast spanbouten nu ook positioneringsbussen met toestandsensoren aan. Met deze nieuwe, intelligente producten is norelem de pionier op de markt: de integratie van inductieve sensoren vermindert materiaalverlies en verhoogt de procesbetrouwbaarheid aanzienlijk.

Productieprocessen moeten stabieler, preciezer en betrouwbaarder worden. Producten met sensorondersteunde toestand- en positiebewaking, zoals de norelem slotbouten en positioneerbussen met toestandsensor, bieden hier een duidelijk voordeel.

Bij de slotbouten met toestandsensor detecteert een in de steel geïntegreerde sensor de toestand van de bout. De sensor is via een drieaderige PVC-kabel verbonden met de machinebesturing. De status (vergrendeld of getrokken) kan nauwkeurig worden gedetecteerd, waardoor een bedieningsafhankelijke procesbesturing mogelijk is. Lengte, hoogte en positie van bewegende onderdelen kunnen zo nog nauwkeuriger worden ingesteld. De borgpennen van norelem zijn verkrijgbaar in staal of roestvrij staal.


De positioneringsbussen met toestandsensor hebben een variabel instelbare sensor op de bus. De gebruiker kan op de modellen "voor toestandsensor" een in de handel verkrijgbare inductieve sensor met een diameter van 3 mm monteren. De inductieve sensor detecteert het signaal en geeft het door aan de machinebesturing, die bijvoorbeeld de productiecyclus pas start als alle bedienings- of vergrendelingselementen zich in de juiste positie bevinden. De elektronische conditiebewaking wordt onder andere gebruikt in de verpakkingsindustrie, met name bij de formaatverstelling van verpakkingsmachines.


Naast vergrendelingsbouten en positioneringsbussen heeft norelem ook verende drukstukken met conditiesensor en roestvaststalen conditiesensoren met houder voor snelspanners in zijn assortiment.




Meer nieuws

Een vrachtwagen vol innovaties
De oplossing voor foutloze bewerkingsprocessen
Nieuw van norelem: Lineaire rolgeleidingen

26.06.2023 00:00

norelem op automatica 2023
Ervaar nieuwe en bewezen norelem producten live

De MHP RIESEN Ludwigsburg is verheugd om norelem, een regionale wereldspeler, te verwelkomen als...

05.05.2023 01:05

Koppelingen van norelem
Van eenvoudige aandrijvingen tot complexe positioneringsaandrijvingen