Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Internationale diepvriesuitdaging 2023: Optimaliseer uw opslagprocessen bij -80°C

De opwarming van de aarde is een uitdaging voor de mensheid - Sharm el-Sheikh heeft ons daar zojuist weer aan herinnerd. Maar naast de abstracte mondiale vraagstukken van de VN kunnen ook kleine, persoonlijke stappen helpen. Discussies over duurzaamheid gaan in de eerste plaats over energieverbruik. Laboratoriumapparatuur vormt daarop geen uitzondering. Zelfs de meest milieuvriendelijke en energie-efficiënte ultralage temperatuur vriezers vergen nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid energie om extreem lage temperaturen van -80 °C 24 uur per dag, 7 dagen per week, jarenlang te handhaven.

De non-profit organisatie My Green Lab en het International Institute for Sustainable Laboratories (I2SL) hebben opnieuw de handen ineengeslagen om de beste concepten voor verbetering van de koelopslag op het gebied van duurzaamheid te bekronen: The Freezer Challenge 2023.

Gebruikers, waaronder u, kunnen punten verdienen door actie te ondernemen op het gebied van goede beheerspraktijken, temperatuurafstemming en andere gebieden, en door informatie over beste praktijken te delen. Er worden prijzen uitgereikt aan degenen die het meest hebben bijgedragen aan energiebesparing en verbetering van hun monsteropslag. Naast het optimaliseren van onze eigen koelapparatuur, leren we allemaal bewuster om te gaan met energiegebruik in het lab.

Sinds 2017 heeft de Challenge wereldwijd meer dan 24 miljoen KWh aan elektriciteit bespaard door verbeterde koelopslag.

Vanwege onze verantwoordelijkheid voor het milieu is Eppendorf er trots op de International Freezer Challenge 2023 vanaf 2018 voor het zesde achtereenvolgende jaar te ondersteunen.

Meer nieuws

Bij de ontwikkeling van bioprocessen zijn gegevens de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om...

Efficiënte interactie tussen handmatig en automatisch pipetteren Eppendorf presenteert zijn...

De ACT-labels (Accountability, Consistency and Transparency) werken op een vergelijkbare manier als...

In biowetenschappelijke laboratoria, waar precisie en zuiverheid onontbeerlijk zijn, is de vraag...

Onderzoekers 2024 gaat naar Clemens Plaschka, Oostenrijk

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Prof. Laura Machesky, selecteerde Clemens' onderzoek naa...