Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.03.2023 09:03

Aandacht voor het welzijn van de werknemers

KIPP Group gecertificeerd als gezinsbewuste werkgever

De KIPP-groep heeft de berufundfamilie-audit afgerond en het gelijknamige certificaat ontvangen. De ondernemingsgroep documenteert hiermee haar inspanningen om alle medewerkers een uitgebreid aanbod te doen om werk en gezin te combineren.

Om het certificaat te verkrijgen, onderzocht de berufundfamilie Service GmbH de bestaande maatregelen en aanbiedingen waarmee de KIPP Groep haar meer dan 950 medewerkers reeds de mogelijkheid biedt om een stabiele balans tussen gezinsleven en werk te vinden. Daartoe behoren bijvoorbeeld flexibele werktijdmodellen en flexitime accounts ook voor de productie, regelingen voor mobiel werken, een bedrijfsgezondheidsmanagementsysteem, aanbiedingen voor de ontwikkeling van werknemers, vrije tijd voor topsport en sociale verplichtingen en, last but not least, een gesubsidieerde kantine.

KIPPGroup met focus op familie vanaf het begin
Het certificaat geldt als een kwaliteitszegel voor een bedrijfscompatibiliteitsbeleid. Als groep van zes bedrijven is de integratie van de familie altijd een integraal onderdeel geweest van de bedrijfscultuur en de waarden van de KIPP Groep. De voordelen liggen voor de hand: een grote aantrekkingskracht als werkgever en een groter gevoel van welzijn bij de werknemers, die hun creativiteit en hun volledige potentieel in het werk inbrengen.

De audit omvat ook de specificatie van toekomstige maatregelen om het bestaande aanbod uit te breiden en te verruimen. Daartoe behoren onder meer arbeidstijdrekeningen, de toegenomen uitbreiding van IT met het oog op mobiel werken en de digitalisering van veel processen, alsmede communicatieve maatregelen om de bedrijfscultuur te verspreiden en te versterken. Het spectrum strekt zich zelfs uit tot zomervakantiekampen en andere aanbiedingen voor de kinderen van werknemers.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat