Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

18.06.2024 01:06

KIPP mini-zwenkklemmen bieden hoge klemkracht in een kleine ruimte

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken

Klein spanelement met groot effect: De nieuwe mini-zwenkklemmen van HEINRICH KIPP WERK zijn altijd een goede keuze als het gaat om snel en veilig opspannen en ontklemmen van werkstukken en comfortabel hanteren in krappe ruimtes. Deze praktische hulpjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en varianten.

Met klemkrachten van 180 N tot 3,5 kN zijn ze ook ideaal voor het klemmen van grotere werkstukken. De mini-zwenkklemmen van KIPP zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de machine-, gereedschap- en opspanbouw. Ze bieden het grote voordeel dat de klemarm uit het werkgebied kan worden gedraaid bij het wisselen van werkstuk.

Dit betekent dat het werkstuk gemakkelijk van bovenaf kan worden verwijderd of geplaatst. De zwenkklemmen kunnen in een handomdraai worden geïnstalleerd: Het klemsysteem wordt eenvoudig met behulp van de voet op de werkbank of armatuur geschroefd en de drukspindel wordt flexibel aangepast aan de betreffende werkstukhoogte. Afhankelijk van de inbouwsituatie kunnen varianten met een links of rechts zwenkbare klemarm worden gebruikt.

Voor een bijzonder hoge corrosiebescherming is naast een gepolijste versie ook een vernikkelde versie beschikbaar. Een uitgebreide selectie van maten en varianten biedt klanten altijd de optimale oplossing voor hun specifieke toepassing - als basisversie, met een excentrische hefboom of met een vergrendelfunctie.

Deze laatste zorgt voor een constante klemkracht en geeft met een duidelijke klik aan dat de klempositie is bereikt. "Met hun compacte afmetingen, hoge klemkracht en brede scala aan varianten stellen onze mini-zwenkklemmen nieuwe normen op het gebied van precisie en gebruiksgemak", legt Andreas Völkle, Product Manager Clamping Technology bij KIPP, uit. "Ons doel is om onze klanten de optimale oplossing te bieden voor elke klemtaak."

Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Wanneer hygiëne centraal staat