Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Zware telescopische rails tot 480 kg van KIPP

Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden

Extreem hoog draagvermogen met een perfect soepele loop: de nieuwe telescopische geleiders voor zwaar gebruik van HEINRICH KIPP WERK dragen niet alleen lasten tot bijna een halve ton, maar lopen ook extreem soepel en zijn eenvoudig te bedienen. Deze krachtpatsers danken hun positieve eigenschappen aan hun geavanceerde ontwerp en het geselecteerde productieproces.

Of het nu gaat om de batterijlade van een trein, de deuren van een CNC-machine of verschuifbare werkstukrekken in een magazijn: overal waar grote gewichten veilig moeten worden opgeslagen, verplaatst en gehanteerd, bieden de nieuwe telescopische geleiders voor zwaar gebruik van KIPP de perfecte oplossing. Twee productfamilies met in totaal 40 types bestrijken een lengtebereik tussen 300 en 1.500 mm en bieden een maximaal draagvermogen van 420 of 480 kg bij zijdelingse montage. Alle modellen zijn volledig uittrekbare loopwagens. Dit betekent dat de slag overeenkomt met de inbouwlengte, wat op zijn beurt zorgt voor optimale toegankelijkheid en maximaal gebruiksgemak.

De telescopische geleiders voor zwaar gebruik bereiken hun bijzonder hoge stabiliteit en robuustheid dankzij het gekozen fabricageconcept. Ze worden niet uit staal getrokken - zoals in de meeste gevallen gebruikelijk is - maar uit massief materiaal gefreesd. Hierdoor vervalt ook het anders noodzakelijke hardingsproces, wat de telescopische geleiders een prijsvoordeel geeft ten opzichte van een getrokken versie met hetzelfde draagvermogen. De rails en kogelkooi zijn gemaakt van gegalvaniseerd gehard staal, terwijl de kogels zijn gemaakt van gehard roestvrij staal.

Naast het fabricageproces draagt ook het ontwerp van de telescopische geleiders bij aan hun stabiliteit. Looprails en dubbele T-profielrails hebben een rond gefreesd profiel, wat de belastbaarheid en gladheid vergroot ten opzichte van het V-profiel. De maximale doorbuiging is 1% van de uitschuiflengte en hangt bijna uitsluitend af van de stijfheid van de structuren die verbonden zijn met de geleidingselementen.

ideaal voor handling- en automatiseringstoepassingen
Het feit dat de telescopische geleiders voor zwaar gebruik niet alleen stabiel zijn, maar ook extreem soepel lopen, maakt ze ideaal voor handling- en automatiseringstoepassingen waarbij een schoksgewijze verlenging vereist is. Bovendien bieden de krachtpatsers een uitstekende weerstand tegen toegepaste belastingen, zelfs wanneer ze uitgeschoven zijn. Dit maakt ze geschikt voor dynamische toepassingen met een hoog koppel.

De telescopische geleiders voor zwaar gebruik zijn verkrijgbaar in de afmetingen 50 x 30 mm (B x H; tot 420 kg) en 70 x 32 mm (tot 480 kg). Ze zijn geschikt voor railafstanden tot 1000 mm, een rijsnelheid tot 0,5 m/s en temperaturen tussen -20 en 180 °C. Het maximale draagvermogen heeft betrekking op een verticaal gemonteerd paar telescopische geleiders wanneer het volledige uitschuifbereik wordt gebruikt. Bij horizontale montage is het draagvermogen 70% lager.

Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Wanneer hygiëne centraal staat
Vast zonder reflectie