Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Procesbetrouwbaarheid met detecteerbare bedieningspanelen van KIPP

Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is

De visueel of metaaldetecteerbare standaard- en bedrijfsonderdelen van HEINRICH KIPP WERK ondersteunen de complexe veiligheidsconcepten van de voedingsmiddelenindustrie. Zelfs de kleinste fragmenten van deze onderdelen kunnen snel en betrouwbaar worden gedetecteerd en uit het proces worden verwijderd - waardoor grote storingen en foutieve batches worden voorkomen. Op Anuga FoodTec 2024 in Keulen demonstreert KIPP hoe dit in de praktijk werkt aan de hand van een metaaldetector van Bizerba, Balingen.

De visueel detecteerbare bedieningselementen van KIPP zijn ultramarijnblauw gekleurd (vergelijkbaar met RAL5002). De achtergrond: de kleur blauw is vrij atypisch in de voedingssector, zodat deze producten gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd wanneer ze in contact komen met voedingsmiddelen. Bovendien voldoen de bedieningspanelen aan de strengere hygiëne-eisen. "Onze detecteerbare bedieningspanelen voldoen aan alle relevante normen en zijn daarom bij uitstek geschikt voor contact met voedingsmiddelen", legt Samuel Rasch, productmanager bij KIPP, uit. "We hebben ook veel belang gehecht aan geometrieën die geoptimaliseerd zijn voor reiniging - een voorbeeld hiervan is onze kruisgreep met een gesloten greepcontour en glad oppervlak."

De metaaldetecteerbare bedieningselementen uit het KIPP-portfolio gaan nog een stap verder. Hun componenten kunnen worden gedetecteerd met inductietechnologie. Als fragmenten of complete componenten het proces binnenkomen, kunnen speciale detectiesystemen de vreemde voorwerpen betrouwbaar selecteren - zelfs als ze onzichtbaar zijn voor het blote oog. Fragmenten tot 0,027 cm³ (afmetingen ca. 3x3x3 mm) kunnen worden gedetecteerd en uitgeworpen, zodat grote productiehoeveelheden niet hoeven te worden weggegooid.

Alle detecteerbare operationele onderdelen van KIPP zijn gemaakt van EU10/2011 en FDA-conform, glasvezelversterkt thermoplastic, terwijl de inzetstukken gemaakt zijn van 1.4404 roestvrij staal. De maximale bedrijfstemperatuur is 120 °C. Boog-, vleugel-, ster- en kruisgrepen evenals kartelknoppen en spanhendels zijn verkrijgbaar.

Bezoek HEINRICH KIPP van 19 - 22 maart 2024 op Anuga FoodTec in Keulen in hal 8.1, stand A090.

Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Wanneer hygiëne centraal staat
Vast zonder reflectie