Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Nieuwe kruisgrepen met gesloten greepcontour van KIPP

Wanneer hygiëne centraal staat

HEINRICH KIPP WERK heeft een nieuwe serie kruisgrepen met een uitstekende stalen bus ontwikkeld, speciaal voor gebruik onder verhoogde hygiëne-eisen. Er zijn vijf varianten beschikbaar - van antibacterieel tot detecteerbaar - die zeer gemakkelijk te reinigen zijn dankzij hun gesloten greepcontour met een glad oppervlak. De uitstekende stalen bus biedt een optimaal contactoppervlak en is dankzij de interne schroefdraad bijzonder geschikt voor kruislingse penverbindingen.

Als je op zoek bent naar stevige en gebruiksvriendelijke handgrepen, dan zijn de kruisgrepen van KIPP de juiste keuze. De schroefdraad van deze veelzijdige producten is gemaakt van robuuste materialen zoals staal of roestvrij staal, terwijl de handgrepen van kunststof zijn. Qua functionaliteit voldoen de kruisgrepen aan DIN 6335. De nieuwe serie kruisgrepen met uitstekende stalen bus is gebaseerd op deze norm met zijn hygiënisch geoptimaliseerde, aantrekkelijke ontwerp en dekt een breed scala aan toepassingen af met in totaal vijf productvarianten. Naast een standaardversie zijn er antibacteriële, hittebestendige en visueel en metaal detecteerbare specificaties beschikbaar.

De standaardversie is gemaakt van versterkt thermoplast, terwijl de metalen onderdelen optioneel gemaakt zijn van staal (blauw gepassiveerd) of 1.4305 roestvrij staal. De antibacteriële kruisgreep is niet alleen zeer effectief tegen een groot aantal schadelijke micro-organismen zoals bacteriën of schimmels, maar ook tegen multiresistente ziektekiemen zoals MRSA.

De hoge temperatuurbestendige versie maakt gebruik van een speciale hoge temperatuur kunststof die voldoet aan de internationale normen en richtlijnen voor voedsel- en drinkwaterveiligheid FDA, EU10/2011, NSF en KTW. De schroefdraadbus of schroefdraadbout is gemaakt van hoogwaardig roest- en zuurbestendig roestvrij staal 1.4404. Dit betekent dat de kruisgrepen niet alleen geschikt zijn voor contact met voedsel en drinkwater, maar ook permanent bestand zijn tegen heet water en hydrolyse, waardoor ze onder andere ideaal zijn voor gebruik bij stoomsterilisatie. De hogetemperatuurkunststof kan betrouwbaar worden gebruikt in contact met hete lucht bij continue temperaturen van max. 160 °C en kortstondig tot max. 250 °C.

De detecteerbare kruisgrepen zijn ook ontworpen voor de voedingsindustrie om grote storingen te voorkomen bij mogelijke verontreiniging in het productieproces. Er is een visueel detecteerbare versie in ultramarijnblauw (RAL 5002) en een versie van een speciale metaaldetecteerbare kunststof verkrijgbaar. Mochten deze bedrijfsonderdelen in hun geheel of in fragmenten in het proces terechtkomen, dan kunnen ze eenvoudig en snel met het blote oog, automatisch met speciale camerasystemen of met metaaldetectiesystemen worden gedetecteerd en uitgeworpen.

In de standaardversie zijn de kruisgrepen verkrijgbaar met een greepdiameter van 25 tot 63 mm en draadmaten van M5 tot M16. Alle andere varianten zijn verkrijgbaar met een greepdiameter van 25 tot 50 mm en draadmaten van M5 tot M10. Naast kruisgrepen biedt HEINRICH KIPP gebruikers ook een grote keuze aan stergrepen, T-grepen en paddestoelgrepen van verschillende robuuste materialen en met verschillende specificaties.

Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Vast zonder reflectie