Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Positioneerbussen met statussensor van KIPP

Alle posities onder controle

HEINRICH KIPP WERK heeft zijn portfolio uitgebreid met een nieuwe serie intelligente positioneer- en positioneerbussen met een conditiesensor. Deze maken een centrale positiecontrole van vergrendel- en kogelbouten in het productieproces mogelijk. De bussen zijn optioneel verkrijgbaar compleet met geïntegreerde sensor of kunnen als alternatief door de gebruiker worden uitgerust met in de handel verkrijgbare inductieve sensortypes.

Met een nieuwe serie intelligente positioneer- en lokalisatiebussen ondersteunt KIPP de gebruiker om zijn processen nog transparanter en veiliger te maken. De bussen met geïntegreerde statussensor maken bedieningafhankelijke procesbesturing mogelijk. Bovendien kan worden verzekerd dat het bedienings- of vergrendelingselement zich in de gewenste positie bevindt, bijvoorbeeld bij de formaatverstelling van verpakkingsmachines of op montageplaten in de klassieke machinebouw.

De bussen vormen een montagepunt voor vergrendel- en kogelpennen, waarin ze veilig en precies kunnen vergrendelen. In de positioneer- en positioneerbussen is standaard een inductieve sensor ingebouwd, die variabel kan worden ingesteld via een klemmoer. Hierdoor is het mogelijk om elektronisch te detecteren of een bout al dan niet in de mof zit. Bij gebruik van meerdere bussen kan worden bepaald in welke bus het bedienings- of vergrendelingselement zich bevindt.

De sensoren hebben een twee meter lange, drieaderige PVC-kabel die de door de sensor verwerkte signalen doorgeeft aan de machinebesturing. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om de positie van de grendel vanaf een centrale locatie te controleren. Dit is vooral belangrijk voor procesrelevante sequenties. Hier kan bijvoorbeeld via de besturing van de afzonderlijke werkstappen worden vastgelegd dat een bewerkingscyclus pas begint als alle bouten zich in de juiste positie bevinden.

De nieuwe serie omvat positioneerbussen van staal of roestvast staal, positioneerbussen van roestvast staal en positioneerbussen van roestvast staal voor kogelvergrendelingsbouten met draaiaandrijving. Elke variant is verkrijgbaar compleet met een statussensor of als versie die de klant zelf kan monteren. Deze laatste heeft een klemmoer voor de montage van een in de handel verkrijgbare inductieve sensor met een diameter van 3 mm.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat