Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.07.2023 11:07

Nieuwe aluminium handwielen van KIPP

Ergonomisch in de hand, veilig in het proces

De nieuwe aluminium handwielen van HEINRICH KIPP WERK overtuigen niet alleen optisch, maar ook op het gebied van ergonomie en bedrijfszekerheid. Dankzij hun innovatieve ontwerp zijn de bedieningselementen bijzonder gebruiksvriendelijk en passen ze vrijwel naadloos in het productieproces. Degebruiker kan kiezen uit zes versies in verschillende maten en twee kleurvarianten.

HEINRICH KIPP WERK heeft een serie bijzonder lichte handwielen van aluminium aan het assortiment toegevoegd, die functie en design perfect combineren. De bedieningselementen zijn in de eerste plaats bedoeld voor gebruik in de machine- en installatiebouw om handmatig aanpassingen en instellingen uit te voeren, bijvoorbeeld aan armaturen, werktuigmachines of tandwielmotoren. Daarnaast kan het handwiel worden gebruikt om afzonderlijke machineonderdelen in noodgevallen te verplaatsen.

De aluminium handwielen zijn verkrijgbaar als spaak- of schijfhandwiel, zonder zwengel of met een roterende of inklapbare cilindergreep. Deze laatste biedt de gebruiker een optimaal gevoel en een zeer goede grip dankzij de conische vorm en een cilindrische schouder. Ingeklapt verdwijnt de cilindergreep volledig in het handwiel. Dit vermindert storende contouren in het proces en minimaliseert tegelijkertijd het risico op letsel. Andere voordelen van de handwielen zijn de lage inbouwhoogte in de versies zonder en met neerklapbare handgreep, het lage gewicht door het materiaal en de lage tolerantie in radiale en axiale uitloop van minder dan 0,4 mm.

Voor de bevestiging van de handwielen zijn er varianten met wrijvingsvergrendeling en positieve vergrendeling verkrijgbaar
- met spiebaan
- met spiebaan en veersleutel met spiebaan
- met spiebaan en kruisboring of
- met spiebaan, spiebaan en kruisboring
. Een zwarte naafafafdekking verbetert de tolerantie op concentriciteit en axiale uitloop. Een zwarte naafafdekking verbetert het uiterlijk en vermindert het binnendringen van vuil.

Alle modellen hebben een duurzame poedercoating en zijn verkrijgbaar in zwart of zilver. De spaakhandwielen zijn verkrijgbaar in diameters van 125 mm en 160 mm, de schijfhandwielen zijn verkrijgbaar van 80 mm tot 125 mm.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat