Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

08.09.2023 00:09

Hydraulische klemelementen nieuw in het KIPP-portfolio:

De juiste hydraulische klemtechniek voor elke klemtaak

HEINRICH KIPP WERK breidt zijn productportfolio op het gebied van opspantechniek uit met een groot assortiment hydraulische klemelementen. Met in totaal zeven productfamilies kan flexibel worden ingespeeld op de meest uiteenlopende opspantaken - van eenvoudige kleminrichtingen tot volledig geautomatiseerde toepassingen.

Naast mechanische en pneumatische klemelementen biedt HEINRICH KIPP WERK zijn klanten nu ook een uitgebreid assortiment hydraulische kleminrichtingen. De zeven productgroepen van steunelementen, neerlaatklemmen, draaibare hefboomklemmen, hefboomklemmen, blokcilinders, inschroefcilinders en zwenkklemmen dekken de functies van ondersteuning en klemming in de meest uiteenlopende hydraulische klemtoepassingen. De hydraulische klemelementen van KIPP zijn de technologie bij uitstek overal waar grote krachten moeten worden opgewekt en overgebracht met behulp van kleine klemelementen.

De uitwisseling van informatie tussen de machine en het klemelement zorgt voor een goede bestuurbaarheid van het klemelement, wat onder andere een voor de instellingstijd geoptimaliseerde hydraulische klemming van een grote verscheidenheid aan werkstukken en werkstukgroepen mogelijk maakt. Bovendien profiteert de gebruiker niet alleen van de hoge veiligheidsnormen van de klemelementen, maar ook van een aanzienlijke verkorting van de in- en uitklemmingstijden.

Afhankelijk van de vraag of de elementen worden gebruikt in geautomatiseerde of niet-geautomatiseerde kleminrichtingen, levert KIPP zijn klanten enkel- of dubbelwerkende klemelementen. Terwijl de teruglooptijd voor de eerstgenoemde niet kan worden gedefinieerd, is dit wel mogelijk voor de dubbelwerkende klemelementen, waardoor ze voorbestemd zijn voor gebruik in geautomatiseerde processen.


Zeven oplossingen voor de meest uiteenlopende opspantaken
Met in totaal zeven productfamilies bestrijkt KIPP betrouwbaar alle taken in het hydraulische opspanproces: 1.

Hydraulische steunelementen voorkomen trillingen en doorbuigingen op het werkstuk tijdens de bewerking van het werkstuk. 2. Hydraulische neerlaatspanners voor zijdelingse klemming
hydraulische neerlaatklemmen voor zijdelingse spankrachtoverdracht op het werkstuk. 3. 3. Door hun compacte ontwerp zijn
hydraulische hefboomklemmen zeer geschikt voor opspaninrichtingen met beperkte ruimte. 4. Hydraulische
hefboomklemmen worden gebruikt als het werkstuk vrij naar boven moet worden verplaatst terwijl de opspaninrichting niet is vastgeklemd. 5. 5.
Hydraulische blokcilinders kunnen worden gebruikt als duw- en trekcilinders en zijn voorbestemd voor klemtaken waarbij korte lineaire slagen met hoge krachten nodig zijn. 6.
Hydraulische inschroefcilinders kunnen direct in een opspanapparaat worden geïnstalleerd en worden gebruikt als duw- en trekcilinders. 7. Hydraulische zwenkklemmen zijn ontworpen voor het opspannen van werkstukken met een beperkte ruimte
hydraulische zwenkklemmen zijn ontworpen voor kleminrichtingen waarbij de klempunten vrij moeten zijn tijdens het uitnemen en inbrengen.


Bezoek ons van 18 tot 23 september op de EMO 2023 in Hannover in hal 3, stand I30.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat