Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

KIPP breidt portfolio van pneumatische nulpuntspantechnologie uit

Drie nieuwe spanmodules in de KIPP UNILOCK serie

HEINRICH KIPP WERK breidt het KIPP UNILOCK programma op het gebied van pneumatische nulpuntspantechniek verder uit. Met drie nieuwe spanmodules biedt KIPP gebruikers nu nog meer mogelijkheden voor het snel en nauwkeurig opspannen en positioneren van opspanmiddelen en werkstukken op bewerkingscentra. De nieuwe klemelementen zijn onder andere geschikt voor klemsituaties met smalle steekmaten, voor geautomatiseerde kleminrichtingen en voor toepassingen op het gebied van robotica.

Of het nu gaat om pallets, vizieren, opspanmiddelen of werkstukken - met de pneumatische nulpuntspantechniek uit de KIPP UNILOCK serie kan de gebruiker in enkele seconden wisselen met een gedefinieerd nulpunt en een herhalingsnauwkeurigheid van minder dan 0,005 mm. KIPP heeft onlangs nog drie klemmodules toegevoegd aan het uitgebreide KIPP UNILOCK assortiment. Dit geeft de klant de mogelijkheid om zijn opspantechniek nog beter en flexibeler aan te passen aan de betreffende opspansituatie en zijn productiviteit dienovereenkomstig te verbeteren.

KIPP UNILOCK ASM 99 spanmodule voor smalle steekafmetingen
De ASM 99 spanmodule is een opbouwspanmodule en is optimaal geschikt voor smalle steekafmetingen. De hoogte van de module is 56 mm. Als alternatief is het mogelijk om de spanmodule volledig in een opspanplaat of in de machinetafel in te bouwen. de "open" schuifpositie kan worden bewaakt via een geïntegreerde sensor. Dit verhoogt de werkveiligheid, omdat het garandeert dat werkstukken of opspanmiddelen stevig vastgeklemd zijn voordat het bewerkingsproces begint.


KIPPUNILOCK Automatiseringsspanmodule ESA 138
De automatiseringsspanmodule ESA 138 werd speciaal ontwikkeld voor geautomatiseerde spaninrichtingen. Daar voldoet hij aan alle eisen met betrekking tot procesbetrouwbaarheid dankzij geïntegreerde bewakingsfuncties voor de klemsledepositie "open" of "gesloten" van de klemmodule en vier externe steunvlakken met luchtsysteembesturing. Met de ondersteuningsbesturing kan de positie van het spanpallet worden gecontroleerd en kan worden verzekerd dat de opspanning correct is gepositioneerd voordat het productieproces begint. Handig is de in de spanmodule geïntegreerde vuilafschraper, die voorkomt dat er vuil op het oppervlak van de module terechtkomt.


KIPPUNILOCK spanmodule EGM 110-75 met palletkoppeling:
De spanmodule EGM 110-75 met palletkoppeling is speciaal verkrijgbaar voor robotautomatisering en kan worden gebruikt om spanpallets automatisch te verwisselen. De palletkoppeling dient als interface tussen de spanpallet en de spanmodule. via de geïntegreerde vraagfunctie kan de positie van de klemslede "open" of "gesloten" worden gecontroleerd en kan ervoor worden gezorgd dat de klemmodule en de palletkoppeling zich in de juiste positie bevinden. De spanmodule is ook geschikt voor installatie met smalle steekafmetingen direct op de machinetafel of in opspanmiddelen. Bovendien maakt het compacte ontwerp van de palletkoppeling in combinatie met de klemmodule EGM 110-75 het mogelijk om pallets extreem dicht bij de machinetafel te laden.

Ook nieuw in het KIPP UNILOCK assortiment zijn compensatie- en zwaluwstaartsluitbouten. Beide zijn geschikt voor het opspannen en positioneren van werkstukken en opspanmiddelen. De compensatie klembouten maken een maatcompensatie mogelijk van ± 1 mm in één of alle richtingen. De zwaluwstaartspanbout wordt zonder schroefdraad bevestigd met de zwaluwstaart in een korte spanrand van het werkstuk.

Bezoek ons van 18 - 23 september op de EMO 2023 in Hannover in Hal 3, Stand I30.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat