Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Stergrepen en kogelslotpennen met veiligheidsfunctie van KIPP

Veiligheid onder controle

HEINRICH KIPP WERK breidt zijn portfolio uit met nieuwe stergrepen en kogelvergrendelingsbouten met veiligheidsfunctie. Dankzij het geïntegreerde vergrendelingsmechanisme, dat het onbedoeld loslaten van de handgrepen en bouten voorkomt, verbeteren de innovatieve nieuwe ontwikkelingen de veiligheid en functionaliteit van een breed scala aan toepassingen.

De nieuwe stergrepen met veiligheidsfunctie van KIPP bieden een optimale oplossing overal waar veranderingen op het klempunt door onbedoeld openen of sluiten moeten worden voorkomen en tegelijkertijd grip en gebruiksvriendelijkheid vereist zijn. De toepassingsmogelijkheden zijn navenant divers en variëren van machinebouw en meettechniek tot sport- en revalidatieapparatuur.

De stergreep kan in de begintoestand vrij worden gedraaid en heeft geen verbinding met het klempunt. Pas wanneer de handgreep wordt ingedrukt, grijpt de vertanding in en kan de klemming worden losgemaakt of vastgezet via een draadbus of draadbout - naar keuze van staal of roestvrij staal. Het resetten gebeurt onmiddellijk na het loslaten van de stergreep via een stevige roestvrijstalen veer. Deze veiligheidsfunctie voorkomt dat ingestelde posities onbedoeld worden aangepast.

Ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen
Het ergonomische ontwerp van de sterknoppen is gebaseerd op DIN 6336 en zorgt voor een comfortabele bediening. Door rekening te houden met de natuurlijke positie van de hand wordt een comfortabele bediening gegarandeerd, zelfs gedurende langere perioden. Bovendien maakt het ontwerpconcept moeiteloos vastpakken en draaien mogelijk, wat resulteert in een hogere productiviteit en precisie.


Dankzij het gebruik van slijtvaste en duurzame materialen zijn de stergrepen bij uitstek geschikt voor de hoge eisen van industriële omgevingen, waar ze langdurig betrouwbare prestaties leveren. De handgrepen zijn verkrijgbaar in verschillende maten met binnen- of buitendraad M4 tot M10 in de kleuren rood of zwart. Een slotsymbool op de bovenkant van de stergrepen geeft het speciale mechanisme van de producten aan.


Kogelvergrendelingsbouten met drukcilinderslot
De nieuwe afsluitbare kogelvergrendelingsbouten zijn een verdere ontwikkeling van conventionele kogelvergrendelingsbouten en zijn verkrijgbaar met roestvrijstalen handgreep, kunststof handgreep of kunststof T-greep naar keuze. Door het drukcilinderslot met een sleutel te openen, kunnen de twee kogels worden ontgrendeld en kunnen de te verbinden delen worden gescheiden. Als het slot met de hand wordt ingeduwd, vergrendelen de kogels de verbinding veilig. Ontgrendelen kan alleen met behulp van een sleutel.


Met dit vergrendelingsmechanisme kan de kogelvergrendelingsbout in de vergrendelde positie worden vastgezet, waardoor wordt voorkomen dat deze door onbevoegden wordt verwijderd of gemanipuleerd. Uitgerust met deze functionaliteit is de grendel geschikt voor gebruik op plaatsen waar veiligheid en controle een hoge prioriteit hebben, zoals in de industrie, bouw of logistiek.

Bezoek ons op Motek in Stuttgart van 10 - 13 oktober 2023 in Hal 3, Stand 3520.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat