Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

27.10.2023 00:10

Veelzijdige buisgrepen van aluminium en roestvrij staal van KIPP

Assemblage-vriendelijke multi-talenten

HEINRICH KIPP WERK heeft zijn uitgebreide portfolio van buisgrepen uitgebreid met nieuwe modellen van aluminium en roestvrij staal. De innovatieve handgrepen voldoen aan de behoeften van een breed scala aan industrieën en worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid, ergonomie en zeer goede prijs-prestatieverhouding. Het toepassingsspectrum van de robuuste bevestigingselementen reikt van de meubelindustrie tot medische apparatuur. Door hun stabiliteit zijn de handgrepen ook geschikt voor gebruik op gereedschap, sportuitrusting en transportmiddelen.

De nieuwe buisvormige handgrepen van KIPP liggen niet alleen goed in de hand, maar zijn dankzij hun robuustheid en stabiliteit ook extreem duurzaam. De handvatbuizen zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal. De eindstukken zijn gemaakt van een versterkte kunststof en zijn standaard verkrijgbaar in zeven kleuren. Daarnaast kunnen ook kleurwensen op maat worden gerealiseerd. De handgreepbuis is verkrijgbaar in drie versies: in natuurlijk of zwart geanodiseerd aluminium en in gepolijst roestvrij staal.

Het speciale ontwerp van de handgreeppoten, die zijn uitgerust met vier klemvoeten in het gebied van de buishouder, zorgt voor flexibiliteit. Deze worden afgeschraapt wanneer de verbindingsbuis wordt ingedrukt, waardoor een precieze pasvorm wordt gegarandeerd. De lengte van de handgreep kan op deze manier eenvoudig worden aangepast. Als extra bescherming tegen verdraaiing biedt KIPP zijn klanten de mogelijkheid om de handgreeppoot en de handgreepbuis extra te verlijmen.

De handgrepen worden ook snel en moeiteloos gemonteerd met twee zelftappende schroeven. Deze vormen hun eigen schroefdraad wanneer ze in geprefabriceerde gaten aan de achterkant van de eindstukken worden geschroefd. Hierdoor zijn er geen schroefdraadinzetstukken nodig, wat de productiekosten verlaagt en bijdraagt aan de goede prijs-prestatieverhouding van de handgrepen.

Met een buitendiameter van 30 mm ligt de handgreepbuis comfortabel in de hand van de gebruiker. Standaard zijn de greepelementen verkrijgbaar met een hartafstand tot 1000 mm. Naast de standaardafmetingen is ook elke individuele lengte verkrijgbaar en wordt een draagvermogen van minstens 1000 N gegarandeerd.

Meer nieuws

Duidelijk pad bij het verwisselen van werkstukken
Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat